Koffer te vol gepakt

Vakantie 2021: Corona Zomer 2.0

Er kan van alles gebeuren tussen de dag van reservering en de dag van vertrek. Begin vorig jaar had echter niemand echt gedacht dat een wereldwijde pandemie de vakantieplanning onzeker en ingewikkeld zou maken. Het is begrijpelijk dat er in 2021 opnieuw veel vragen rijzen in de toeristische sector. Welke gevolgen heeft de Corona-vaccinatie voor uw vakantie in 2021? Zal reizen weer mogelijk zijn in de zomer van 2021? Waarop moet worden gelet bij populaire vakantielanden en welke nieuwe veranderingen zijn er? Een overzicht van hoe reizen er in de toekomst uit zou kunnen zien.

Inhoud

Beschouwing 2020: hoe ziet de vakantie er in 2021 uit?

Terwijl de reiservaring in 2020 werd bepaald door het nieuwe coronavirus, hopen velen nu hun vakantie in 2021 buiten het comfort van hun eigen huis door te brengen. Reiswaarschuwingen en strenge in- en uitreisbeperkingen hebben vorig jaar veel vakantiegangers* voorlopig afgeschrikt. Maar in de zomer van 2020, na enige ontspanning, werd er ondanks alles toch gereisd. Dit betekende dat de meeste reizigers op veel populaire vakantiebestemmingen in Europa een gezondheidscontrole moesten ondergaan. Veiligheidsmaatregelen, zoals controle van de lichaamstemperatuur, coronatests en zelfquarantaine, waren niet ongewoon. Hygiënische maatregelen, zoals bepaalde afstandsvoorschriften en het dragen van mond-neus-bescherming, werden ook bijna wereldwijd verplicht gesteld.

Maar hoe zit het met vakanties in 2021? Kunt u veilig uw vakantie boeken voor de zomer van 2021? Zoals veel dingen in deze pandemie, is dit op dit moment moeilijk te beoordelen. Het is een feit dat er begin 2021 opnieuw reiswaarschuwingen zijn voor populaire vakantielanden. In Spanje gelden op veel plaatsen strenge in- en uitreisbeperkingen en uitgaansverboden. In Portugal was er vanaf 15 januari 2021 een landelijke lockdown. Veel Europese landen eisen een negatief resultaat van de Coronatest als voorwaarde voor binnenkomst. Dat kan zo blijven.

De vakantie in Portugal of Mallorca voor 2021 moet dus misschien wat worden uitgesteld. Over een paar maanden kan de regelgeving voor reizen in de zomer van 2021 echter weer ingrijpend veranderd zijn. De Corona-vaccinatie geeft hoop om de zomervakantie 2021 buiten Duitsland door te kunnen brengen.

Vakantie 2021 - alleen met Corona-vaccinatie?

In de nasleep van de Corona-pandemie is het aantal passagiers dat binnen de EU reist sterk gedaald - onwetendheid en angst voor besmetting in vliegtuigen hebben vaak de doorslag gegeven in 2020. Maar er waren tekenen van verbetering aan het eind van vorig jaar: 27.12.2020 was het begin van de Corona-vaccinatie in Duitsland. De huidige vaccins van BioNTech en Moderna kunnen de kans op besmetting met COVID-19 met wel 95% verminderen. De vaccinatie tegen Corona biedt dus een vrij veilige individuele bescherming tegen een besmetting met het virus en kan bijgevolg ook een positieve invloed hebben op het reizen.

Dus vakantie in 2021 is alleen mogelijk met een Corona-vaccinatie? Waarschijnlijk niet. In Duitsland en veel andere EU-landen wordt benadrukt dat zij geen verplichte Corona-vaccinatie willen invoeren. De internationale toeristenindustrie heeft ook aangekondigd dat er geen verplichte vaccinatie zal zijn. Wie zich voor zijn vakantie in 2021 nog wil laten vaccineren, moet wellicht iets langer wachten wegens knelpunten in de vaccinaanvoer. Volgens het Bondsministerie van Volksgezondheid zullen echter alle Duitse burgers de Corona-vaccinatie kunnen krijgen tegen de tijd dat zij op vakantie gaan in 2021. Tot dan kunnen snelle tests voor reizen een goed alternatief zijn. Zij zijn betrekkelijk goedkoop en kunnen ook kort voor het vertrek een ziekte opsporen. Uw zomervakantie in 2021 lijkt dus niet zo onwaarschijnlijk - althans in Europa!

De populairste bestemmingen voor de zomervakantie 2021

Ook vorig jaar werd al duidelijk dat reizen ondanks de pandemie mogelijk was. Voor uw vakantie in 2021 stellen wij daarom vijf van de populairste EU-reisbestemmingen voor en laten wij zien onder welke omstandigheden een zomervakantie vorig jaar mogelijk was.

Opmerking: Door de voortdurend veranderende dynamiek van het Corona-virus kunnen de toegangsvoorwaarden voor uw vakantie 2021 ook van week tot week op ad-hocbasis veranderen. Daarom kunt u het beste vlak voor uw vertrek de website van het land van bestemming en het ministerie van Buitenlandse Zaken raadplegen om de meest recente voorschriften te kennen voordat u op uw welverdiende zomervakantie 2021 vertrekt.

Turkije vakantie 2021

Turkije is een populaire vakantiebestemming voor reizigers van over de hele wereld. Enerzijds trekken de schilderachtige Zwarte Zee en de mediterrane stranden reizigers naar het land. Aan de andere kant zijn er ontelbare historische steden en gevarieerde landschappen te ontdekken. Een Turkije vakantie 2021 biedt dus tal van verschillende activiteiten en indrukken. Afhankelijk van de regio van het land lopen de temperaturen in de zomermaanden op tot 35-40 graden. Voor strandvakantiegangers is het Middellandse-Zeegebied van Turkije een populaire bestemming in het hoogseizoen van juni tot september dankzij watertemperaturen tot 27 graden.

Istanbul in de zomer met meeuwen

De meeste reizigers beginnen hun vakantie in Turkije met het vliegtuig. Vluchten van slechts 2,5 tot 3 uur zijn ook ideaal voor uw vakantie in 2021. Vluchten naar Istanboel, Antalya en Izmir zijn bijzonder frequent. Afhankelijk van de bestemming en de luchthaven van vertrek kunt u uw auto dus gemakkelijk parkeren op een van onze Easy Airport Parking locaties en in een mum van tijd beginnen aan uw zomervakantie 2021!

Zo ging het afgelopen zomer: bij binnenkomst in Turkije werden gezondheidscontroles uitgevoerd, zoals temperatuurmetingen en coronatests. Afhankelijk van de stad, was er een algemene maskerplicht in openbare ruimtes. In andere regio's was mondneusbescherming alleen verplicht in supermarkten, vervoer en op marktplaatsen. Ook was een minimumafstand van drie treden tussen personen vereist.

Similar measures may apply this year. Therefore, make sure to find out the exact current regulations for your Turkey vacation 2021 before you start your trip.

Kroatië vakantie 2021

Kroatië is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de populairste toeristische bestemmingen voor Duitse reizigers, vooral vanwege de goedkopere prijzen in vergelijking met Spanje of Italië. Ooit een insidertip, nu het populairste land aan de prachtige Adriatische kust. Het belangrijkste toeristenseizoen voor Kroatië is tussen mei en september. Zomerweer met felle zon trekt de zonaanbidders aan. Bovendien lopen de watertemperaturen vanaf juni op tot 25 graden. Door de grote populariteit in de zomer zijn de toeristische gebieden soms behoorlijk vol. Hier kan het de moeite waard zijn om uw zomervakantie 2021 eerder in september te plannen.

Zomer in Kroatië

Veel Kroatische vakantiegangers brengen hun tijd door op campings en reizen daarvoor via Slovenië en Oostenrijk. Voor uw vakantie in 2021 moet u dus ook letten op de tol- en coronoregelingen van de transitlanden. Voor Kroatië per vliegtuig zijn er verschillende luchthavens van bestemming, maar ze worden niet allemaal bediend vanuit Duitsland. De drie grootste luchthavens, Zagreb, Split en Dubrovnik, zijn meestal in 1,5 tot 2,5 uur met het vliegtuig te bereiken

Zo was het vorig jaar zomer: bij het begin van uw vakantie in Kroatië moest u contactgegevens achterlaten voor de duur van de reis. Bovendien was men verplicht in het openbaar een mond-neus-bescherming te dragen. Ook was een minimumafstand van 1,5 meter vereist.

Kroatische reizigers die hun vakantie in 2021 plannen, moeten zorgvuldig nadenken over excursies en de keuze van de hotellocatie. De Kroatische regering kan op korte termijn afzonderlijke eilanden sluiten als het aantal besmettingen met het coronavirus binnen korte tijd snel toeneemt.

Spanje Spanje Spanje

Spanje vakantie 2021

Ontdek de diversiteit van Spanje op vakantie 2021: rotskusten, paradijselijke baaien, culinaire specialiteiten, architectonisch indrukwekkende steden en een bruisend nachtleven. Een vakantie in Spanje biedt een gevarieerd aanbod van activiteiten, afhankelijk van de regio. Als u uw zomervakantie van 2021 in Spanje plant, kunt u zich verheugen op gemiddelde maximumtemperaturen tussen 25 en 29 graden. De stranden zijn in deze periode dan ook populair en altijd goed bezocht. De beste tijd voor uw bezichtigingsvakantie 2021 in Spanje is echter eerder de herfst of de lente. Dan zijn de steden minder druk en is het weer wat milder - perfect om door de Spaanse steden te slenteren.

Lagune in Spanje met zeilboten

Liefhebbers van kamperen kunnen met hun camper of caravan via Frankrijk naar de Spaanse kust reizen. Wie zijn zomervakantie 2021 liever comfortabel met het vliegtuig wil beginnen, kan terecht op een van de vele luchthavens van het land. Vluchtverbindingen zijn te vinden vanaf veel Duitse luchthavens, waaronder enkele van onze Easy Airport Parking locaties. Parkeer uw auto, vlieg naar Spanje en geniet van uw welverdiende vakantie!

Zo was het afgelopen zomer: bij binnenkomst in Spanje moest je een gezondheidscontroleformulier invullen en een mond-neusbedekking dragen in openbare ruimten, ook buiten. Een vakantie op Mallorca met de nadruk op feest en nachtleven in El Arenal was voorlopig niet mogelijk, omdat na het negeren van de COVID-19 maatregelen alle kroegen rond de bier- en hamstraat moesten sluiten.

Als de besmettingsniveaus stijgen, kunt u verwachten dat er tijdens uw vakantie in Spanje in 2021 soms opnieuw regiospecifieke beperkingen zullen gelden. Om precies te weten te komen waar dan beperkingen zullen gelden en welke regio's een zomervakantie in 2021 wordt afgeraden, kunt u terecht op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Italië vakantie 2021

Sightseeing in Rome, romantische gondeltochten in Venetië of ontspannen op de prachtige stranden: Italië wordt beschouwd als een absolute droombestemming voor veel reizigers. Vooral in de zomermaanden van mei tot september zijn vakanties in Italië erg populair. Afhankelijk van de streek stijgt de temperatuur soms tot boven de 40 graden. Maar niet alleen voor zonaanbidders is Italië een perfecte bestemming voor de vakantie 2021. In de wintermaanden lokken de skipistes van de Dolomieten ontelbare sportliefhebbers naar het land. Afhankelijk van de vakantieplanning varieert ook de aanbevolen reistijd.

Veel Italiaanse vakantiegangers reizen met de auto. Er zij op gewezen dat voor het passeren van Oostenrijk vignetten vereist zijn en dat ook op de wegen in Italië soms tol wordt geheven. Van Noord-Duitsland naar Zuid-Italië, zo'n reis kan gemakkelijk twee dagen duren voordat u ontspannen aan uw zomervakantie 2021 kunt beginnen.

Vrouw op vakantie in Italië

Iets minder ingewikkeld is de reis naar Italië per vliegtuig. Vanuit Duitsland worden verschillende luchthavens in Italië benaderd. Bijvoorbeeld vanaf de Easy Airport Parking locatie Frankfurt-Hahn. Afhankelijk van de vakantieregio duurt de vlucht ongeveer anderhalf tot drie uur. Ondertussen kunt u achterover leunen, ontspannen en uitkijken naar uw vakantie in 2021. Het aangenamere alternatief voor urenlange files!

Zo was het afgelopen zomer: er waren gezondheidscontroles ter plaatse, alsmede een algemene maskerplicht. In sommige winkels moesten ook wegwerphandschoenen worden gedragen. Koortscontroles voor het binnengaan van winkels en musea waren vorig jaar ook niet ongewoon en zouden tijdens uw vakantie in Italië in 2021 weer aan de orde van de dag kunnen zijn.

Momenteel is bij binnenkomst een negatieve PCR- of antigeentest vereist, dus controleer de desbetreffende voorschriften zorgvuldig alvorens uw vakantie in 2021 te boeken.

Portugal vakantie 2021

Prachtige stranden, mooie grote steden en afgelegen surf baaien: Portugal biedt een gevarieerd reisprogramma voor zowel sightseeing als natuurvakanties. Als u het platteland wilt verkennen en wilt wandelen tijdens uw vakantie in Portugal 2021, kunt u beter in de lente- of herfstmaanden arriveren. In deze tijd is het klimaat iets milder en perfect voor uitgebreide wandelingen langs de Algarve. De grote steden van Portugal zijn bijzonder druk tijdens de zomermaanden. Voor ongestoord sightseeing is het dus de moeite waard om uw vakantie in Portugal 2021 naar het laagseizoen te verplaatsen, van september tot maart. Maar natuurlijk kunt u zich daar ook prima vermaken tijdens uw zomervakantie 2021 - theoretisch zelfs ondanks de huidige pandemie.

Vakantie aan de kust van portugal

Als u snel en gemakkelijk naar de Portugese zon wilt reizen, kunt u vliegen naar een van de twee luchthavens in Lissabon en Faro. Geschikte vluchten zijn te vinden vanaf diverse Duitse steden, waaronder de Easy Airpot Parking locatie in Hamburg of vanaf onze locatie in Düsseldorf. Na ongeveer drie uur vliegen kunt u dan al beginnen aan uw welverdiende vakantie 2021 in Portugal.

Zo was het ook afgelopen zomer: op de luchthavens werd de lichaamstemperatuur gemeten en bij een verhoogde temperatuur werd nader onderzoek of zelfisolatie bevolen. Als u van plan bent uw vakantie van 2021 in Portugal door te brengen, moet u natuurlijk voldoende mond-neusbescherming in uw bagage hebben. Dit was afgelopen zomer verplicht in winkels en in het openbaar vervoer. Een minimumafstand van 2 meter maakte ook deel uit van de verplichte veiligheidsmaatregelen in openbare ruimten.

Het is het beste om precies uit te zoeken welke beperkingen voor uw bestemming gelden voordat u op vakantie gaat naar Portugal 2021. Dit geldt met name voor de eilandengroepen, aangezien de toelatingseisen voor een Portugese eilandvakantie in 2021 momenteel nog strenger zijn dan voor het vasteland.


Waar u dit jaar ook heengaat, wij wensen u een ontspannen en vooral gezonde vakantie in 2021!