Gedeelde vreugde over online boeken van vluchten

Blind Boeken: Feiten, Voordelen & Tips

Boeken, inpakken, vliegen - maar waar gaat de reis eigenlijk heen? Voor sommige reizigers is een nauwgezette planning en voorbereiding het toverwoord voor een geslaagde vakantie. De reisgids wordt twee weken voor vertrek gelezen, de koffer wordt zo vroeg mogelijk ingepakt voor alle eventualiteiten en er zijn geen ongewenste verrassingen! Voor echte avonturiers is er echter een nieuwe trend in opkomst: blind boeken. Ontdek nu wat blind boeken inhoudt en waarom een reis in het onbekende soms precies het juiste kan zijn.

Inhoud

Wat is blind boeken?

Blinde boeking betekent het "blind boeken" van een vakantiereis. Concreet betekent dit dat u de aanbieder van de blind booking ruwe kerngegevens verstrekt, zoals de gewenste periode, persoonlijke voorkeuren ten aanzien van de vakantiebestemming en uw eigen budget, en vervolgens een blind booking vlucht boekt met een geheime bestemming. Met andere woorden, zij boeken een reis zonder te weten waar zij heen gaan. Bij Duitse aanbieders gaat het meestal om korte reizen binnen Europa. Afhankelijk van de aanbieder van de blindboeking en uw eigen mate van spontaniteit, kunt u vaak zelf bepalen wanneer precies het geheim over de bestemming wordt onthuld. De termijn hiervoor varieert van de dag van reservering tot één dag voor vertrek.

Blind boeken is in verschillende varianten mogelijk. Als u zich in een avontuur wilt storten, is Blind Booking een ongecompliceerde manier om een verrassingsvlucht met een bijpassend, geheim hotel te boeken. Bij Blind Booking met hotel en vlucht hoeft u bij aankomst alleen nog zelf de route van de luchthaven naar uw vakantieverblijf te verzorgen. Als u liever zelf uw reis organiseert, maar zich wilt laten verrassen door het hotel, kunt u ook een verrassingshotel boeken zonder de vlucht. De trend van het blind boeken is in Duitsland nog vrij nieuw. In landen als de VS is het concept van verrassingsreizen al erg populair.

Verraste vrouw met een mobieltje en vliegtickets in haar handen

De voordelen van blind booking op een rijtje

 1. De blinde boeking sensatie
  Boek een verrassingsreis zonder te weten waar je heen gaat. Talrijke prachtige vakantiebestemmingen wachten erop door u ontdekt te worden. Vooral degenen die je onder normale omstandigheden nooit voor een reis zou hebben overwogen. Als u bereid bent wat controle op te geven bij het blind boeken, zult u in ruil daarvoor beloond worden met unieke herinneringen aan een speciaal soort vakantie. Veel aanbieders van blindboekingen bieden ook de mogelijkheid om een blindboekingsvoucher of een verrassingsreis weg te geven die je al speciaal hebt uitgekozen. En nodig je vrienden of familie uit voor een avontuur.

 2. Tijd besparen door blind te boeken
  Een groot voordeel van blind boeken is dat je snel en gemakkelijk een spontane reis kunt boeken zonder bestemming en toch kunt vertrouwen op hoge kwaliteit. Als u de dagelijkse sleur wilt ontvluchten zonder vluchten, hotels en steden te hoeven vergelijken, is het boeken van een verrassingsreis de perfecte manier om dat te doen. Als de bestemming geheim is, zoals bij de blinde boeking, bespaart u zich planningsstress, lange discussies en vooral de bekende kwelling van de keuze. Het enige waarover we het eens moeten worden is de tijdsperiode en enkele basiscriteria. In plaats van niet te kunnen beslissen en uiteindelijk thuis te blijven, kunt u met een paar muisklikken koers zetten naar nieuwe kusten.

 3. Bespaar geld door blind te boeken
  Bespaar geld door blind boeken Het concept van de verrassingsreis is dus perfect voor avonturiers met een beperkt budget. Als u bereid bent u te laten verrassen door uw vlucht en accommodatie, kunt u op een ontspannen manier en zonder intensieve prijsvergelijkingen genieten van de luxe van een goedkope korte vakantie in gewilde metropolen als Madrid of Parijs. Voor een blind te boeken stedentrip zonder te weten waar u heen gaat, geldt: hoe flexibeler u bent, hoe beter de aanbiedingen. De vele positieve blindboekervaringen tonen aan dat last minute verrassingsreizen een geweldige nieuwe manier van reizen zijn, vooral voor frequente globetrotters die voortdurend worden aangetrokken door verre oorden.

Tip: Wilt u liever minder sensatie maar wel direct meer plaatsen zien? Kijk eens naar ons artikel Stopover vluchten!

gelukkige familie op het strand

Waar moet je rekening mee houden als je blind boekt?

Wat je moet weten over blind boeken voordat je een verrassingsreis boekt:

 1. Alleen handbagage
  Aangezien blinde boekingsreizen spontane korte trips zijn, reis je maar licht. Voor extra koffers moet u een toeslag betalen, die varieert naar gelang van de luchtvaartmaatschappij. Een zitplaatsreservering kost ook extra.

 2. Toeslag bij uitsluiting van bestemmingen
  Als je bij het boeken van je blindboekreis bepaalde plaatsen uit de loterijpot wilt halen, misschien omdat je er onlangs nog bent geweest of omdat je de plaats gewoon niet mooi vindt, betaal je daar bij de meeste aanbieders van blindboekreizen ook extra voor. Als u dit echter wilt vermijden, kunt u slimme informatie over de heen- en terugvluchtdata gebruiken om te bepalen welke steden in de voorselectie zijn opgenomen.

 3. Geen annulering
  Geboekt is geboekt. Het is niet de bedoeling dat blind geboekte reizen worden geannuleerd als de bestemming niet naar uw zin is nadat de boeking is voltooid. Als u een verrassingsreis boekt, moet u openstaan voor nieuwe dingen en in staat zijn zich in te laten met onbekende bestemmingen.

 4. Vluchttijden niet selecteerbaar
  Bij een blinde boeking beslist uw reisaanbieder over de vlucht en het hotel. Je hebt geen invloed op het tijdstip van de dag waarop je zogenaamde blinde vlucht begint. Theoretisch zou u laat in de avond kunnen aankomen en de volgende dag vroeg in de ochtend vertrekken. Boek daarom nooit voor slechts één nacht.

Denk er ook aan: blind boeken gaat over avontuur en het ontdekken van nieuwe dingen. Als u precies weet waar u heen wilt, boekt u uw volgende reis op de traditionele manier. Als u van meet af aan speculeert op een bepaalde plaats en alleen vanwege de lage prijzen gebruik maakt van de blinde boekingsprocedure, zult u naar alle waarschijnlijkheid teleurgesteld zijn als de reis ergens anders eindigt.

Tip: Als u precies wilt weten wat u nog meer in uw handbagage kunt meenemen, bekijk dan ons artikel Feiten over handbagage!

Waar kan ik een verrassingsreis boeken?

Blinde boekingsaanbiedingen kunnen bij veel verschillende aanbieders worden gevonden. Daaronder bevinden zich bekende luchtvaartmaatschappijen als Eurowings en Lufthansa. Daarnaast hebben ook kleinere ondernemingen zich gespecialiseerd in de trend van de verrassingsreis en adverteren zij met diverse speciale kenmerken. Bij elke aanbieder is het echter zo dat u uw reis individueel kunt personaliseren door een reeks vragen te beantwoorden over uw voorkeuren en verwachtingen. Hoe duidelijk uw idee van de geheime bestemming er aan het eind van het boekingsproces uitziet, hangt echter af van het aantal vragen dat uw aanbieder van blinde boekingen stelt. Onze tip: Hoe minder vragen, hoe meer avontuur voor u! Het vooraf uitsluiten van bestemmingen kost extra bij de meeste aanbieders van blindboekingen. U moet ook letten op hoeveel voorbereidingstijd ze u geven nadat de reis is geboekt. Bij sommige blind te boeken reizen kom je er bijvoorbeeld al een week voor vertrek achter waar de reis naartoe gaat, maar bij andere reizen kom je er pas een dag voor vertrek achter.

Waar je volgende blinde boekingsreis je ook heen zal brengen: Wij wensen u een heerlijke vakantie!