Miniatuurvliegtuig en miniatuur globe

Stopovervluchten: feiten en voordelen

Een van de redenen waarom we zo graag met het vliegtuig reizen, is misschien wel dat het de snelste manier is om van de ene plaats naar de andere te komen. Maar welke voordelen kan het vertragen opleveren door de steeds populairder wordende tussenstopvluchten? Wat zijn tussenlandingen eigenlijk? En waar is het de moeite waard om een tussenstop te maken tijdens uw reis? Ontdek nu een nieuwe, vertraagde manier van reizen!

Inhoud

Wat is een tussenstop?

Een tussenlanding is een vlucht met een tussenlanding van ten minste 24 uur. De tussenlanding volgt niet op de bestemming dat de vlucht moet worden gewijzigd en overgeboekt. In plaats daarvan blijft het vluchtnummer hetzelfde, zodat uw ticket voor de hele reis geldig blijft. Het tijdstip van de terugreis is gebonden aan een vaste datum. Tussen deze datum en het begin van het verblijf tijdens de tussenstop kunnen echter enkele dagen tot verscheidene weken liggen. Een tussenstop kan dus worden beschouwd als een soort korte vakantie op weg naar uw eigenlijke vakantie, wat het zeer aantrekkelijk maakt voor enthousiaste globetrotters. Vooral bij langeafstandsvluchten, bijvoorbeeld naar Australië of Azië, zult u bij het boeken vaker wel dan niet tussenlandingen tegenkomen.

Lichten in Singapore

Wat maakt een tussenlanding anders dan andere vluchten?

Tussenlandvluchten worden vaak verward met vluchten met een tussenstop. Dit zijn echter gewoon aansluitende vluchten waarbij u binnen 24 uur van het ene vliegtuig op het andere overstapt. Daarom blijven de passagiers gewoonlijk in de transitzone van de luchthaven. In tegenstelling tot non-stop vluchten is het boeken van een vlucht met een tussenlanding vaak het goedkopere alternatief. Dit is te wijten aan het feit dat de vertraagde aankomst op de eigenlijke luchthaven van bestemming als gevolg van de tussenlanding de reistijd zelf natuurlijk drastisch verlengt, wat niet iets is waar veel reizigers noodzakelijkerwijs naar streven. Er zijn echter ook tussenlandingen met een toeslag. De exacte prijs varieert, maar in de meeste gevallen is het een goed aanbod als men de kans krijgt een nieuw land te verkennen. Als u tijdens een tussenstop langer dan 24 uur op één plaats verblijft, is een visum nodig. In veel landen wordt dit gratis verleend voor maximaal 90 dagen, zodat u in theorie zelfs enkele weken kunt blijven als onderdeel van uw tussenlanding. Bij een tussenlanding met een verblijf in de transitzone van de luchthaven hoeft u zich daarentegen niet eens zorgen te maken over een visum.

Waarom een vlucht met tussenstop boeken? De voordelen in een oogopslag

Nog nooit gehoord van een vlucht met tussenlanding? Geen wonder, want deze manier van reizen is een echte insider tip. Overtuig uzelf ervan dat er veel goede argumenten zijn voor een tussenstop:

 1. Meer van de wereld zien

  De aarde biedt zoveel mooie plekken om te ontdekken. Soms weet je niet eens waar je moet beginnen. Een vlucht boeken met een tussenstop is dus een goed alternatief om meerdere landen in één reis te zien. Gebruik een tussenstop als een kans om plaatsen te bezoeken die voor u ofwel geen hele reis waard zijn of waar u de tijd niet voor hebt, maar die u toch wilt zien. Wie weet ontdekt u uw nieuwe favoriete bestemming!

 2. Bespaar geld, krijg meer

  Zoals eerder vermeld, zijn non-stop vluchten meestal populairder en daarom vaak duurder dan vluchten met een tussenstop. Profiteer van dit feit om uw volgende vakantie te verrijken, met een tussenstop. Doe nog meer onvergetelijke indrukken op tijdens uw tussenstop. Hier kunt u vaak profiteren van de langere reistijd en geld besparen op vliegtickets.

 3. Gemakkelijker voor het lichaam

  Een langeafstandsvlucht is vaak een beproeving van het uithoudingsvermogen van lichaam en geest. De mens is niet gemaakt om urenlang in een benauwde stoel hoog boven de wolken te zitten. Een vlucht met tussenlanding biedt u de gelegenheid om diep adem te halen en even uit te rusten van het vliegen. En misschien in een land waar je nog nooit een voet hebt gezet!

 4. Minder jetlag

  Door de hoge kruissnelheid van vliegtuigen is een jetlag een bekende en onaangename verstoring van het dag-nachtritme. Voor wie veel tijdzones moet doorkruisen, is een tussenstop ten zeerste aan te bevelen. Op die manier kan uw lichaam geleidelijk zijn natuurlijke ritme hervinden en kunt u genieten van elke dag van uw reis.

 5. Gratis visum

  In veel landen, zoals Singapore en de Verenigde Arabische Emiraten, krijgen reizigers met een tussenstop een gratis visum. De geldigheidsduur varieert van land tot land en kan verscheidene dagen, in sommige gevallen zelfs maanden, bedragen. Dit voordeel van een vlucht met tussenlanding mag niet onbenut blijven!

Vrouw met stadsplattegrond in een steegje met open winkels

Wanneer is een tussenstop de moeite waard?

Vooral voor lange internationale vluchten is een non-stop vlucht erg vermoeiend. Vaak zijn er helemaal geen directe verbindingen beschikbaar. Waarom neemt u niet een langere pauze, geeft u uw lichaam een pauze van de stress van het reizen en ontdekt u nieuwe plaatsen? Als u bereid bent wat meer tijd te plannen, vindt u aantrekkelijke aanbiedingen voor vluchten met tussenlanding, vooral als u naar Noord-Amerika, Azië of Australië reist. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de vele mogelijke tussenstops:

 1. Tussenstop in Reykjavik, IJsland

  Als u naar de VS of Canada wilt, moet u de stopover-aanbiedingen van de IJslandse luchtvaartmaatschappij Icelandair eens van dichtbij bekijken. Op vliegroutes van Europa naar New York of Vancouver, bijvoorbeeld, wordt een tussenstop van enkele dagen in de IJslandse hoofdstad Reykjavik aangeboden. En dat zonder een ticket toeslag! WOW-Air, ook een IJslandse luchtvaartmaatschappij, biedt soortgelijke aanbiedingen. Het visum is in beide gevallen gratis, zodat u zich kunt ontspannen en het betoverende landschap van IJsland en de sfeer van het ruige noorden in u op kunt nemen. Het is een heerlijke plek voor een tussenstop om bij te komen van een lange reis. Het rustige IJsland vormt een spannend contrast met de bruisende Big Apple, vooral voor reizigers naar New York.

 2. Tussenstop in Singapore

  Waarschijnlijk de meest populaire plaats voor een tussenstop is Singapore. Veel globetrotters maken van hun reis naar Australië of Nieuw-Zeeland gebruik om deze bruisende stad op hun weg erheen ook te bezoeken. De internationale luchthaven van Singapore is een van de beste ter wereld, en wie kiest voor een tussenstop met Singapore Airlines heeft de mogelijkheid om tegen een meerprijs vooraf een van hun uitgebreide stopoverpakketten te boeken. Inbegrepen zijn zaken als hotelaccommodatie met korting, vervoer, en populaire attracties inclusief sightseeing. Als u op zoek bent naar avontuur in een van de schoonste en veiligste steden ter wereld, dan is een tussenstop in Singapore iets voor u.

  Tip: Als u nog meer wilt weten over mooie en vooral grote luchthavens, bekijk dan onze post De grootste luchthaven ter wereld.

 3. Tussenstop in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

  Het is ook mogelijk om een tussenstop te boeken via de luchtvaartmaatschappij Emirates. De luchtvaartmaatschappij biedt haar passagiers een tussenstopmogelijkheid wanneer zij op weg zijn naar Azië of weer terug. Dubai staat bekend om zijn luxe en moderniteit en is een opwindende bestemming voor een tussenstop. De fascinerende futuristische architectuur van de stad en met name het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa, waarin een van de grootste winkelcentra ter wereld is gevestigd, zijn absoluut een bezoek waard. Het visum is gratis voor 30 dagen bij aankomst. Meer dan genoeg tijd om uw vlucht met tussenlanding onvergetelijk te maken.

 4. Tussenstop in Peking of Shanghai, China

  Air China en China Southern Airlines bieden een betrekkelijk korte tussenstop in Peking met een gratis visum voor slechts 72 uur. Op voorwaarde dat je geen extra geld wil uitgeven voor het visum. In Shanghai is het gratis visum 6 dagen geldig. Toch is een vlucht met een tussenstop in deze metropolen voor velen zeer verleidelijk. Als u bijvoorbeeld naar het exotische Tokio reist, kunt u tijdens uw reis twee Aziatische landen bezoeken. En dat in twee wereldberoemde metropolen. Je krijgt tenslotte niet elke dag de kans om langs de waterkant van China's grootste stad te flaneren!

Vliegen met een tussenstop is eens iets anders voor de verandering en zal van uw volgende reis zeker een gevarieerd avontuur maken. Neem de tijd om uw reisroute uit te breiden naar meerdere locaties, en u zult beloond worden met unieke ervaringen en herinneringen die u niet zult willen missen. Want vergeet niet, voor reizigers met een tussenstop, is de reis de bestemming!