Bord naar de VIP lounge van de luchtvaartmaatschappij op de luchthaven van Aruba

Priority Pass: Luchthavenlounge en meer

Een Priority Pass is een aangename metgezel voor alle reizigers die geen toegang hebben tot luchthavenlounges via een frequent flyer-programma - maar dat wel zouden willen. Omdat een Priority Pass probleemloze toegang biedt tot luchthavenlounges op elke vlucht. Het maakt niet uit waar u bent of met wie u vliegt, u kunt gewoon achterover leunen in de lounge en op uw gemak ontspannen voordat u aan boord van het vliegtuig gaat. Houders van een Priority Pass-lidmaatschap kunnen rekenen op nog meer exclusieve voordelen. Maar wat houdt dit programma precies in? Wat kunt u verwachten in de luchthavenlounges van het netwerk? Wat zijn de voordelen van een Priority Pass? En is het lidmaatschap het überhaupt waard? Wij laten u zien hoe u het beste een Priority Pass kunt krijgen als u geïnteresseerd bent.

Inhoud:

Wat is een Priority Pass?

Met Priority Pass-lidmaatschap kunt u gebruikmaken van luchthavenlounges zonder lid te zijn van een bevoorrecht frequent flyer-programma. Dus, ongeacht uw status of luchtvaartmaatschappij, kunt u uitrusten en wachten op uw vertrek in meer dan 1.300 business lounges wereldwijd. U profiteert ook van exclusieve voordelen die alleen voor deelnemers aan het programma bestemd zijn. De Priority Pass is echter niet overdraagbaar. Er zijn drie vormen van lidmaatschap, die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van verschillende reizigers en verschillen wat betreft de kosten en voordelen van de Priority Pass:

  1. Standard: lage jaarlijkse vergoeding, kosten voor elk bezoek aan een luchthavenlounge.

  2. Standard Plus: gemiddeld jaarlijks tarief, 10 gratis toegangstickets per jaar, daarna toegang tot de luchthavenlounge tegen betaling

  3. Prestige: hoge jaarlijkse vergoeding, onbeperkt verblijf binnen een jaar.

Gasten betalen dezelfde toegangsprijs per bezoek als houders van een Standaard lidmaatschap. Uitzondering hierop zijn houders van de American Express Platinum Card, die gratis één gast mogen meenemen. Of mensen met een Priority Pass Standard Plus-lidmaatschap, waarbij niet alleen de houder maar ook een gast tegelijkertijd gebruik kan maken van de 10 gratis toegangen.

Slim geklede zakenreizigers ontspannen in een VIP-lounge op een luchthaven, op hun mobiele telefoon of laptop tijdens het wachten op hun vlucht

Wat zijn de voordelen van een Priority Pass?

Met een Priority Pass kunt u meer dan 1.300 luchthavenlounges wereldwijd bezoeken en zelfs gasten zoals zakenpartners, vrienden of familieleden uitnodigen om met u mee te gaan. Zo kunt u in alle rust ontspannen tijdens uw reistijd. De Priority Pass-app, beschikbaar voor Android en iOS, bevat een contactloze en digitale lidmaatschapskaart die u onmiddellijk toegang geeft tot de lounge. Het is echter raadzaam om de fysieke versie bij u te hebben, aangezien nog niet alle lounges zijn uitgerust voor de digitale toegangskaart. U vindt er ook moeiteloos uw weg met de Priority Pass app. In sommige business lounges is de verblijfsduur echter beperkt tot drie uur.

Hier zijn alle feiten op een rijtje:

  • Toegang tot meer dan 1.300 luchthavenlounges wereldwijd in 600 steden en 148 landen

  • Profiteer van talrijke aanbiedingen via de Priority Pass app

  • Contactloze, digitale lidmaatschapskaart

  • WLAN-toegang

  • Maaltijdcheques, tenminste in de VS en Australië

U hebt dus niet alleen toegang tot de luchthavenlounges, maar kunt ook genieten van eersteklas reiservaringen in 600 verschillende steden in 148 landen. U kunt ook de Priority Pass-app gebruiken om te profiteren van kortingen met meer dan 800 aanbiedingen wereldwijd voor spa-verblijven, luchthavenrestaurants en voor winkelen in de belastingvrije zone van de luchthaven.

Een bijzonder kenmerk van het Priority Pass-programma zijn de restaurants op de luchthaven waar de leden maaltijdcheques kunnen inwisselen. Het tegoed wordt van de rekening afgetrokken zodat alleen het verschil moet worden betaald of zelfs een gratis maaltijd kan worden genoten. Voorlopig bestaat deze Priority Pass aanbieding alleen in de VS en Australië. Waarschijnlijk zal hij echter binnenkort ook in Europa worden ingevoerd.

Luchthaven lounge faciliteiten

De meeste contractlounges nemen deel aan het Priority Pass-programma. In uitzonderlijke gevallen stellen sommige luchtvaartmaatschappijen hun luchthavenlounges echter ook open voor Priority Pass-deelnemers. De business lounges die deel uitmaken van het netwerk variëren sterk wat betreft omvang, kwaliteit en design. Ze variëren van een stijlvol ingerichte Premium Traveller Lounge in Parijs Orly tot een vrij kleine Terminal Lounge in de Berlin Airport Club met slechts enkele zitplaatsen. Veel luchthavenlounges zijn uitgerust met hoogwaardige zitmeubelen. Vooral de typische loungestoelen kenmerken hier de sfeer.

Drankjes
Bijna alle Priority Pass lounges bieden een ruime keuze aan drankjes. In de regel kunt u kiezen uit verschillende frisdranken en sappen, maar ook warme dranken zoals koffie of thee. Wijn, bier en sterke drank zijn ook verkrijgbaar.

Voedsel
Het voedselaanbod is vaak niet zo gevarieerd. In de regel bieden de luchthavenlounges in Europa ten minste kleine snacks aan, zoals koekjes, chips, nootjes en verpakte cakes. Een grotere selectie kan al dan niet beschikbaar zijn. Soms zijn ook grotere snacks, zoals sandwiches, salades of kleine koude schotels, verkrijgbaar. Exclusieve luchthavenlounges, zoals de Aspire Lounge London, bieden zelfs een ruime keuze aan warme en koude gerechten.

WLAN
Een luchthavenlounge biedt gratis internettoegang, in tegenstelling tot de wifi die meestal in vliegtuigen beschikbaar is. U kunt inloggen met een wachtwoord of code die naar uw smartphone wordt gestuurd of die u bij de receptie krijgt.

Douches
Naast de gratis WLAN-toegang hebt u ook het voordeel dat u zich kunt opfrissen in sommige luchthavenlounges, waar u de mogelijkheid hebt om te douchen.

Lezen
Naast de douchefaciliteiten kunt u zich verheugen op een reeks tijdschriften en kranten. De meeste daarvan zijn beschikbaar in de plaatselijke taal en in het Engels.

Zakencentrum
Sommige luchthavenlounges, zoals de Air Canada Lounge Paris Charles de Gaulle, bieden ook een businesscentrum waar u ofwel werkstations met stopcontacten vindt om op uw eigen laptop of tablet te werken, ofwel werkstations met computers geïnstalleerd. In sommige gevallen is ook een printer beschikbaar.

Slaapgelegenheid
Dagbedden of andere slaapfaciliteiten, zoals in de S7 Lounge in Moskou, zijn eerder zeldzaam en maken geen deel uit van de normale uitrusting.

Bord met opschrift Priority Boarding voor business en first class bij een gate op een luchthaven

Waar kan ik een Priority Pass krijgen?

Aangezien het lidmaatschap vrij duur is wanneer het rechtstreeks van de Priority Pass-website wordt gekocht, willen wij u hieronder de verschillende opties tonen die beschikbaar zijn om de Priority Pass te kopen.

Engelse Priority Pass website
Naast de 10% korting die op de website wordt vermeld, kunt u ook geld besparen als u de Priority Pass via de Engelse website bestelt. U betaalt iets minder voor een Priority Pass Standard. U kunt zelfs nog iets meer besparen op de Standard Plus-versie. Maar let op, het Priority Pass Prestige lidmaatschap daarentegen is nog duurder op de Engelse website en kan daar beter niet gekocht worden.

Kredietkaarten met Priority Pass
Een kredietkaart met Priority Pass kan een zogenaamd goedkopere manier zijn om lid te worden. De American Express Platinum Card is een van de bekendste Priority Pass creditcards voor frequente reizigers, ondanks de forse jaarlijkse vergoeding. Het bevat onder andere ook een partnerkaart. Beide kaarten zijn gekoppeld aan het Prestige lidmaatschap. Dit betekent dat één extra gast per kaart in de lounge kan worden toegelaten, wat het totaal op vier brengt. De SpardaMasterCard Platinum is een slim alternatief met een mogelijke terugbetaling van de jaarlijkse vergoeding onder bepaalde voorwaarden. Als deze voorwaarden van toepassing zijn, zou de kaart gratis zijn met alle andere voordelen, waaronder de Standard Priority Pass. Weeg echter vooraf zorgvuldig af of u zich echt wilt binden aan een kredietkaart en de voorwaarden ervan. Dit is niet aan te raden voor de Priority Pass alleen.

Leiders Club
U kunt de Priority Pass ook krijgen via andere lidmaatschappen. Via de Leading Hotels of the World, bijvoorbeeld, kunt u een Standard Plus lidmaatschap krijgen met de hoogste status via het lidmaatschapsprogramma, de Leaders Club. De Unlimited Status is echter bijzonder duur en is geschikt voor mensen voor wie luxe bijzonder belangrijk is.

Is een Priority Pass het waard?

Een universeel antwoord op de vraag is niet mogelijk, aangezien elke persoon andere verwachtingen en behoeften heeft. De grootste troef is vooral dat u profiteert van talrijke voordelen van het lidmaatschap van Priority Pass zonder direct afhankelijk te zijn van een luchtvaartmaatschappij of alliantie. Als u echter al lid bent van een frequent flyer-programma, moet u overwegen of de extra voordelen van een Priority Pass voor u voldoende zijn als u al toegang hebt tot de luchthavenlounges van de overeenkomstige luchtvaartmaatschappij. Anders is de Priority Pass Prestige, die u ook via een kredietkaart kunt verkrijgen, geschikt voor frequente reizigers. Voor reizigers die minder vaak vliegen maar toch niet willen inboeten aan comfort, is het Standard Plus lidmaatschap de beste optie.

Het is ook de moeite waard om te kijken naar de luchthavens die u het vaakst bezoekt, aangezien de kwaliteit van de luchthavenlounges sterk verschilt en dus van mindere kwaliteit kan zijn dan die van de luchtvaartmaatschappijen. Het is ook mogelijk dat uw meest bezochte locaties geen luchthavenlounge hebben die tot het Priority-netwerk behoort.